Gluteeniton joululeipä

Gluteeniton Joululeipä

AINEKSET

5 dl piimää
50g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksen siemeniä
1 tl suolaa
2 tl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Psylliumia 
½ dl rypsiöljyä
1 dl siirappia
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef -täysjyväjauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotten Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

VOITELUUN
siirappia

VALMISTUS

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
Liuota piimään hiiva ja sekoita psyllium.
Anna psylliumin turvota n. 5 minuuttia.
Rouhi mausteet hienommaksi. Lisää mausteet, suola, siirappi, öljy ja jauhot vähitellen alustaen taikinaan.
Vaivaa huolella joko käsin tai koneella.
Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pyöreää leipää.
Kohota n. 45-60 minuuttia lämpimässä liinan alla. Pistele leivän pinta esim. haarukalla ennen paistoa.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Voitele paistamisen loppuvaiheessa leivät siirappi-vesiseoksella.

Vinkki: Leivät kohoaa hyvin kun laitat ne uuniin pellillä ja alle uunin pohjalle kiehuvan kuuma vesikattila.

2 kommentti

  • Hei ihanat Virtasalmen Viljatuotteen työntekijät! Olen usein tehnyt kaikenlaisia leivonnaisia tuotteistanne, ja tulos on ollut aina mainio. Nyt valmistin jouluksi itselleni gluteenittoman joululeivän. Mittasin ainekset huolellisesti kuten aina teen. Taikina jäi hämmästyttävän löysäksi! Lisäsin taikinaan vielä jauhoja, että pystyin pyörittelemään taikinasta leivät jauhotetulla työpöydällä. Mitä tein väärin? Oikein hyvää joulua toivottelee Helena Hämeenlinnasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *