Gluteeniton joululeipä

Gluteeniton Joululeipä

AINEKSET

5 dl piimää
50g hiivaa
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl aniksen siemeniä
1 tl suolaa
2 tl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Psylliumia 
½ dl rypsiöljyä
1 dl siirappia
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Tef -täysjyväjauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotten Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

VOITELUUN
siirappia

VALMISTUS

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.
Liuota piimään hiiva ja sekoita psyllium.
Anna psylliumin turvota n. 5 minuuttia.
Rouhi mausteet hienommaksi. Lisää mausteet, suola, siirappi, öljy ja jauhot vähitellen alustaen taikinaan.
Vaivaa huolella joko käsin tai koneella.
Leivo jauhotetulla alustalla taikinasta kaksi pyöreää leipää.
Kohota n. 45-60 minuuttia lämpimässä liinan alla. Pistele leivän pinta esim. haarukalla ennen paistoa.
Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
Voitele paistamisen loppuvaiheessa leivät siirappi-vesiseoksella.

Vinkki: Leivät kohoaa hyvin kun laitat ne uuniin pellillä ja alle uunin pohjalle kiehuvan kuuma vesikattila.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *