Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kinkkupiirakka
Gluteeniton Kinkkupiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Kinkkupiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
- Pohja
65 g maitorahkaa
65 g voita
n. 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,25 tl leivinjauhetta
- Täyte
200-250 g kinkkua suikaleina
pala paprikaa suikaleina
pala purjosipulia suikaleina
(pala chilipaprikaa)
2-3 kananmunaa
2 dl maitoa tai kevytkermaa
1 pss (150 g) juustoraastetta
mustapippuria
timjamia
Valmistus
- Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi.
- Sekoita keskenään leivinjauhe ja jauhoseos ja lisää joukkoon.
- Painele pohjataikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Suikaloi kinkku, paprika ja purjo.
- Freesaa purjo paistinpannulla.
- Sekoita kananmunat, mausteet ja osa juustoraasteesta nesteeseen.
- Levitä kinkku, paprika ja purjo vuokaan. Kaada päälle muna-maito-juustoseos.
- Ripottele pinnalle loput juustosta.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
Voiko purjon sijaan käyttää keltasipulia ?
Hei Jyrki,
Keltasipuli tuo hieman erilaisen maun piirakkaan, mutta uskon myös sen olevan herkullista! Voit siis korvata purjon tavallisella sipulilla.