Mehevä gluteeniton taatelikakku on helppo tehdä. Taatelikakku saa levätä jääkaapissa muutaman päivän. Tällä reseptillä onnistut!
AINEKSET
3 dl vettä
2 dl sokeria
1 pkt (250 g) taatelia
200 g voita
2 kananmunaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotten Gluteenitonta Tattarijauhoja
2 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Psylliumia
VALMISTUS
Keitä vesi, sokeri ja taateli soseeksi miedolla lämmöllä n. 30 minuutin ajan.
Lisää voi lämpimään soseeseen.
Kun voi on sulanut, vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja psyllium, lisää jauhoseos kevyesti vatkaten taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (esim.Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenittomalla Tummalla Täysjyväriisijauholla tai mantelijauholla) kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa noin 1 tunti.