AINEKSET
1 tlk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
3,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 t leivinjauhetta
TÄYTTEEKSI
luumusosetta
VOITELUUN
kananmuna
LEHTEVÄ TAIKINA
100g Voita ohuina lastuina taikinan väliin
VALMISTUS
Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi.
Lisää seokseen leivinjauhe-jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Laita taikina kelmuun suorakaiteen muotoisena palana ja anna kovettua jääkaapissa ennen leivontaa.
Kauli taikinasta levy ja tee siitä erilaisia tähtitorttuja tai pasteijan muotoon taitettuja joulutorttuja.
Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 10-13 minuuttia.
Torttutaikina soveltuu hyvin myös piiraiden pohjataikinaksi.
Voit myös kaulia taikinan jos haluat enemmän lehtevyyttä torttuihin.
Kauli jääkaappikylmä torttutaikina jauhotetulla pöydällä n.20×30 cm levyksi.
Vuole voista juustohöylällä ohuita siivuja ja levitä taikinalevyn päälle.
Taita sen jälkeen taikina kolmeen osaan eli pitkät sivut keskelle. Poista jauhot kaulittavilta pinnoilta.
Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli taas n. 20×30 cm levyksi. Toista sama vielä kolme kertaa.
Laita taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa. Leivo tortuiksi.
Ohjeessa kerrotaan kaulinnasta ja taittelusta. Lisätäänkö voita vai ei? Sitä ei mainita. Taikinaa vain kaulitaan ja käännellään ja taitellaan.
Hei Hannele! Reseptistä on jäänyt voi pois. Kiitos kun huomautit!