Gluteenittomat joulutortut

Gluteenittomat Joulutortut

AINEKSET

1 tlk (250 g) maitorahkaa
250 g voita
3,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta 
1 t leivinjauhetta

TÄYTTEEKSI
luumusosetta

VOITELUUN
kananmuna

LEHTEVÄ TAIKINA
100g Voita ohuina lastuina taikinan väliin

VALMISTUS

Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi.
Lisää seokseen leivinjauhe-jauhoseos ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Laita taikina kelmuun suorakaiteen muotoisena palana ja anna kovettua jääkaapissa ennen leivontaa.
Kauli taikinasta levy ja tee siitä erilaisia tähtitorttuja tai pasteijan muotoon taitettuja joulutorttuja.
Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 10-13 minuuttia.
Torttutaikina soveltuu hyvin myös piiraiden pohjataikinaksi.

Voit myös kaulia taikinan jos haluat enemmän lehtevyyttä torttuihin.
Kauli jääkaappikylmä torttutaikina jauhotetulla pöydällä n.20×30 cm levyksi.
Vuole voista juustohöylällä ohuita siivuja ja levitä taikinalevyn päälle.
Taita sen jälkeen taikina kolmeen osaan eli pitkät sivut keskelle. Poista jauhot kaulittavilta pinnoilta.
Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli taas n. 20×30 cm levyksi. Toista sama vielä kolme kertaa.
Laita taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa. Leivo tortuiksi.

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *