Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria ostmassabollar och blåbärsbollar

Glutenfria grahamskex och blåbärsbullar

Glutenfria grahamskex och blåbärsbullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

15

st
Tillagningstid

10

minuter

Glutenfria ostmassabullar och blåbärsbullar är en läcker omväxling till en vanlig bulle! Välj din favorit eller baka båda från en deg!

Ingredienser

  • Deg
  • Förbered bulldegen enligt detta recept.

  • Ostmassafyllning
  • 2 prk mjölkkvarg

  • 2 msk citronsaft

  • 1 ägg

  • 1 dl socker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • Blåbärsfyllning
  • ca 300 g blåbär (frysta eller färska)

  • 4 msk potatismjöl

  • socker

  • Om du vill göra halva blåbärsbullar och halva ostmassabullar, halvera mängderna.

Beredning

  • När du har förberett degen, baka genast ut den till runda bullar. Låt jäsa på en varm plats i cirka en halvtimme. Tryck till exempel ett hål i mitten av de upphöjda bullarna med botten av ett dricksglas. Om det behövs, tryck med fingrarna för att göra botten tunnare och kanterna tydligare. Pensla bullarna med ägg innan de fylls.
  • Moneyballs
  • Blanda ihop ingredienserna till ostmassan. Häll ostmassafyllningen i bullarnas brunnar.
  • Blåbärsbullar
  • Blanda blåbär och potatismjöl (överflödigt potatismjöl blir kvar i botten av skålen). Skeda en rejäl mängd blåbär i bullarnas brunnar och tryck till lite med fingrarna. Blåbär faller ihop vid gräddning, så ytan behöver inte vara jämn med kanterna innan gräddningen. Strö lite socker på toppen. 1 tsk per bulle.
  • Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Frys in överblivna bullar samma dag. Glutenfria ostmassabollar och blåbärsbollar tjocknar när de förvaras i rumstemperatur.

Tips

  • Se en enkel receptvideo här .

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.