Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria ostmassabollar och blåbärsbollar
Glutenfria grahamskex och blåbärsbullar
Publicerad på
Glutenfria grahamskex och blåbärsbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
15
stTillagningstid
10
minuterGlutenfria ostmassabullar och blåbärsbullar är en läcker omväxling till en vanlig bulle! Välj din favorit eller baka båda från en deg!
Ingredienser
- Deg
Förbered bulldegen enligt detta recept.
- Ostmassafyllning
2 prk mjölkkvarg
2 msk citronsaft
1 ägg
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
- Blåbärsfyllning
ca 300 g blåbär (frysta eller färska)
4 msk potatismjöl
socker
Om du vill göra halva blåbärsbullar och halva ostmassabullar, halvera mängderna.
Beredning
- När du har förberett degen, baka genast ut den till runda bullar. Låt jäsa på en varm plats i cirka en halvtimme. Tryck till exempel ett hål i mitten av de upphöjda bullarna med botten av ett dricksglas. Om det behövs, tryck med fingrarna för att göra botten tunnare och kanterna tydligare. Pensla bullarna med ägg innan de fylls.
- Moneyballs
- Blanda ihop ingredienserna till ostmassan. Häll ostmassafyllningen i bullarnas brunnar.
- Blåbärsbullar
- Blanda blåbär och potatismjöl (överflödigt potatismjöl blir kvar i botten av skålen). Skeda en rejäl mängd blåbär i bullarnas brunnar och tryck till lite med fingrarna. Blåbär faller ihop vid gräddning, så ytan behöver inte vara jämn med kanterna innan gräddningen. Strö lite socker på toppen. 1 tsk per bulle.
- Grädda i 200 grader i ca 10-12 minuter. Frys in överblivna bullar samma dag. Glutenfria ostmassabollar och blåbärsbollar tjocknar när de förvaras i rumstemperatur.
Tips
- Se en enkel receptvideo här .
Länken till deganvisningen saknas!?
Hej Marjaana,
Länken finns vid ordet "detta" 🙂 Här är den dock för säkerhets skull: https://www.virtasalmenviljatuote.fi/gluteenittomat-reseptit/gluteeniton-pullataikina