Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria rödbetsvåfflor
Glutenfria våfflor med rödbetor
Publicerad på
Glutenfria våfflor med rödbetor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
n. 6
en stor våfflaGlutenfria rödbetsvåfflor smakar och ser underbart ut! Oavsett om du letar efter idéer för middag eller brunch, vill du inte missa denna välsmakande veganska goding.
Ingredienser
2 msk chiafrön + 4 msk vatten (blöt minst 5 min)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bakpulver
4 dl havremjölk
1 dl rödbetspuré
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 msk smält kokosolja (+ mer för stekning)
Beredning
- Börja med att förbereda Chia-"ägget". Blanda frön och vatten i en liten skål och låt vila i minst 5 minuter tills fröna bildar en tjock gel.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda i en annan skål/kanna havremjölk, äppelcidervinäger och kokosolja och blanda ner vätskorna i mjölet. Tillsätt till sist chiagelen och rödbetspurén och mixa till en slät smet. Låt degen göras i ca 5 minuter medan du låter våffeljärnet värmas upp.
- Grädda våfflorna med ett våffeljärn. Kom ihåg att tillsätta lite kokosolja i pannan innan du steker våfflorna. Tillsätt havremjölk om degen verkar för tjock. Degen gör ca 6 stora våfflor. Servera till exempel med stekta kantareller, vegecreme fraiche kryddad med gräslök, pickles och ärtskott.
Emma Ranne | Emma.handled
Tips
- Värm ugnen till ca 50 grader och håll de redan gräddade glutenfria rödbetsvåfflorna varma i ugnen medan du gräddar resten av degen.