Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria rödbetsvåfflor

Glutenfria våfflor med rödbetor

Glutenfria våfflor med rödbetor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

n. 6

en stor våffla

Glutenfria rödbetsvåfflor smakar och ser underbart ut! Oavsett om du letar efter idéer för middag eller brunch, vill du inte missa denna välsmakande veganska goding.

Ingredienser

  • 2 msk chiafrön + 4 msk vatten (blöt minst 5 min)

  • 3,5 dl Virtasalmi Cereal Products glutenfria havregryn

  • 1 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 4 dl havremjölk

  • 1 dl rödbetspuré

  • 1 msk äppelcidervinäger

  • 0,5 tsk salt

  • 1 msk smält kokosolja (+ mer för stekning)

Beredning

  • Börja med att förbereda Chia-"ägget". Blanda frön och vatten i en liten skål och låt vila i minst 5 minuter tills fröna bildar en tjock gel.
  • Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Blanda i en annan skål/kanna havremjölk, äppelcidervinäger och kokosolja och blanda ner vätskorna i mjölet. Tillsätt till sist chiagelen och rödbetspurén och mixa till en slät smet. Låt degen göras i ca 5 minuter medan du låter våffeljärnet värmas upp.
  • Grädda våfflorna med ett våffeljärn. Kom ihåg att tillsätta lite kokosolja i pannan innan du steker våfflorna. Tillsätt havremjölk om degen verkar för tjock. Degen gör ca 6 stora våfflor. Servera till exempel med stekta kantareller, vegecreme fraiche kryddad med gräslök, pickles och ärtskott.

    Emma Ranne | Emma.handled

Tips

  • Värm ugnen till ca 50 grader och håll de redan gräddade glutenfria rödbetsvåfflorna varma i ugnen medan du gräddar resten av degen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.