Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pizzabullar

Glutenfria Pizzabullar

Glutenfria Pizzabullar

Recept av Iina Sarkama | Iinabites
4.0 från 2 röster
Portioner

20

st

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp den färska jästen i vatten.
  • Tillsätt mjöl och salt i skålen. Gör en brunn i mitten och häll vattenblandningen i den.
  • Blanda med en sked till en deg.
  • Täck över formen med plastfolie och låt jäsa i 30°C varm ugn tills degen har blivit dubbelt så stor (ca 40 minuter).
  • Hetta upp oljan till 180 grader i en hög kastrull.
  • Ta en matsked av degen och låt degbollen glida ner i den kokande oljan med fingret. Fritera 3-4 degbollar åt gången i ca 1,5 minuter. Pizzabollarna är klara när de är luftiga och har en fin brun yta. 
  • Lyft upp pizzabollarna på hushållspapper med en sked.


  • Strö över fingersalt och servera som det är. Iina Sarkama |Iinabites

Tips

  • Du kan också doppa pizzabollarna i t.ex. pesto, vitlöksaioli eller tomatsås.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.