Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria pizzabullar
Glutenfria Pizzabullar
Publicerad på
Glutenfria Pizzabullar
Recept av Iina Sarkama | Iinabites
Portioner
20
stIngredienser
3 dl vatten
10 g färsk jäst
För stekning: 1 l rapsolja
På toppen: fingersalt
Beredning
- Lös upp den färska jästen i vatten.
- Tillsätt mjöl och salt i skålen. Gör en brunn i mitten och häll vattenblandningen i den.
- Blanda med en sked till en deg.
- Täck över formen med plastfolie och låt jäsa i 30°C varm ugn tills degen har blivit dubbelt så stor (ca 40 minuter).
- Hetta upp oljan till 180 grader i en hög kastrull.
- Ta en matsked av degen och låt degbollen glida ner i den kokande oljan med fingret. Fritera 3-4 degbollar åt gången i ca 1,5 minuter. Pizzabollarna är klara när de är luftiga och har en fin brun yta.
- Lyft upp pizzabollarna på hushållspapper med en sked.
Strö över fingersalt och servera som det är. Iina Sarkama |Iinabites
Tips
- Du kan också doppa pizzabollarna i t.ex. pesto, vitlöksaioli eller tomatsås.
Vad gör dessa pizzor när det inte finns några kryddor, bara deg.