Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria pizzabullar
Glutenfria pizzabullar
Publicerad den
Glutenfria pizzabullar
Recept av Iina Sarkama | Iinabites
Portioner
20
stIngredienser
3 dl vatten
10 g färsk jäst
Till stekning: 1 l rapsolja
På toppen: fingersalt
Beredning
- Lös upp den färska jästen i vatten.
- Tillsätt mjöl och salt i bunken. Gör en grop i mitten och häll vattenblandningen i den.
- Blanda med en sked till en deg.
- Täck formen med plastfolie och låt jäsa i 30°C ugn tills degen har fördubblats i storlek (ca 40 minuter).
- Värm oljan till 180 grader i en hög kastrull.
- Ta en matsked deg och låt degbollen glida ner i den kokande oljan med fingret. Stek 3-4 degbollar åt gången i ca 1,5 minuter. Pizzabullarna är klara när de är luftiga och har en fin brun yta.
- Använd en hålslev för att lyfta upp pizzabullarna på hushållspapper.
- Strö över flingsalt och servera som den är.
Iina Sarkama | Iinabites
Tips
- Du kan också doppa pizzabullarna i t.ex. pesto, vitlöksaioli eller tomatsås.
Vad gör dessa pizzor när det inte finns några kryddor, bara deg.