Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria pizzabullar

Glutenfria pizzabullar

Glutenfria pizzabullar

Recept av Iina Sarkama | Iinabites
4.0 från 2 röster
Portioner

20

st

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp den färska jästen i vatten.
  • Tillsätt mjöl och salt i bunken. Gör en grop i mitten och häll vattenblandningen i den.
  • Blanda med en sked till en deg.
  • Täck formen med plastfolie och låt jäsa i 30°C ugn tills degen har fördubblats i storlek (ca 40 minuter).
  • Värm oljan till 180 grader i en hög kastrull.
  • Ta en matsked deg och låt degbollen glida ner i den kokande oljan med fingret. Stek 3-4 degbollar åt gången i ca 1,5 minuter. Pizzabullarna är klara när de är luftiga och har en fin brun yta. 
  • Använd en hålslev för att lyfta upp pizzabullarna på hushållspapper.
  • Strö över flingsalt och servera som den är.

    Iina Sarkama | Iinabites

Tips

  • Du kan också doppa pizzabullarna i t.ex. pesto, vitlöksaioli eller tomatsås.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.