Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt pitabröd

Glutenfria pitabröd

Glutenfria pitabröd

Recept av Marika Kaila
3.8 från 13 röster
Tillagningstid

7

minuter

Glutenfria pitabröd är lätta att tillaga och passar dig som är saltstinn. Du kan lägga vad du vill i fyllningen.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda torrjäst och psyllium i vatten och låt det svälla i ett par minuter.
  • Tillsätt salt, honung och olja.
  • Tillsätt till sist mjölet.
  • Baka genast ut till pitabröd som är ca 12 cm i diameter.
  • Förvärm ugnen till 250 C och ställ in plåten i ugnen för att värmas upp.
  • Grädda pitabrödet i 40 min.
  • Dra bakplåtspapperet över en varm plåt och grädda i 250 C i ca 7-10 min (eller tills de är genomgräddade).
  • Låt svalna en stund.

    Skär upp ena kanten och fyll det glutenfria pitabrödet med dina favoritfyllningar. Marika Kaila |Deg upp till handlederna

4 Kommentarer

  1. Hallå?

    Ljus Glutenfri Mjölblandning Kan dessa Virtasalmi Grain Products bytas ut mot andra glutenfria mjölsorter?

    1. Hallå?

      tsk Du kan ersätta den lätta mjölblandningen med till exempel bun mjölblandning eller sorghum mjölblandning 🙂 Bun mjölblandning innehåller mer psyllium än våra andra mjölblandningar, så 1 psyllium bör räcka när du använder den.

  2. Hur tjockt bakar du brödet? Detta skulle vara viktig information. Jag har gjort detta 4-5 gånger nu och kan inte riktigt få det till den punkt där jag kan dela det i mitten ...

    1. Hej Niina,aleipiin
      Tack för din feedback. Vi kommer att korrigera problemet i receptet. Pitabröden formas till limpor som är ca 1 cm tjocka. Du kan prova att förlänga jästiden och det viktigaste är att pitabrödet bakas på en uppvärmd plåt i ugnen. Då kommer pitabrödet att ha den där fickan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.