Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt pitabröd
Glutenfria pitabröd
Publicerad på
Glutenfria pitabröd
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
7
minuterGlutenfria pitabröd är lätta att tillaga och passar dig som är saltstinn. Du kan lägga vad du vill i fyllningen.
Ingredienser
2,5 dl vatten (42 C)
1 pss (11 g) torrjäst
1 tsk fint Himalayasalt
2 msk Honung
2 msk olja
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Blanda torrjäst och psyllium i vatten och låt det svälla i ett par minuter.
- Tillsätt salt, honung och olja.
- Tillsätt till sist mjölet.
- Baka genast ut till pitabröd som är ca 12 cm i diameter.
- Förvärm ugnen till 250 C och ställ in plåten i ugnen för att värmas upp.
- Grädda pitabrödet i 40 min.
- Dra bakplåtspapperet över en varm plåt och grädda i 250 C i ca 7-10 min (eller tills de är genomgräddade).
- Låt svalna en stund.
Skär upp ena kanten och fyll det glutenfria pitabrödet med dina favoritfyllningar. Marika Kaila |Deg upp till handlederna
Hallå?
Ljus Glutenfri Mjölblandning Kan dessa Virtasalmi Grain Products bytas ut mot andra glutenfria mjölsorter?
Hallå?
tsk Du kan ersätta den lätta mjölblandningen med till exempel bun mjölblandning eller sorghum mjölblandning 🙂 Bun mjölblandning innehåller mer psyllium än våra andra mjölblandningar, så 1 psyllium bör räcka när du använder den.
Hur tjockt bakar du brödet? Detta skulle vara viktig information. Jag har gjort detta 4-5 gånger nu och kan inte riktigt få det till den punkt där jag kan dela det i mitten ...
Hej Niina,aleipiin
Tack för din feedback. Vi kommer att korrigera problemet i receptet. Pitabröden formas till limpor som är ca 1 cm tjocka. Du kan prova att förlänga jästiden och det viktigaste är att pitabrödet bakas på en uppvärmd plåt i ugnen. Då kommer pitabrödet att ha den där fickan.