Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Pitaleivät

Gluteenittomat Pitaleivät

Gluteenittomat Pitaleivät

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
3.7 keskiarvio 9 arvostelijalta
Kypsennysaika

7

minuuttia

Gluteenittomat Pitaleivät ovat helppoja valmistaa ja sopivat suolaisen nälkään. Täytteeksi voit laittaa mitä mielesi halajaa.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita veteen kuivahiiva ja psyllium ja anna turvota pari minuuttia.
  • Lisää suola, hunaja ja öljy.
  • Lisää lopuksi jauhot.
  • Leivo heti pitaleiviksi n. 12 cm halkaisijaltaan.
  • Kuumenna uuni 250 C ja laita pelti uuniin lämpenemään.
  • Kohota pitaleipiä 40 min.
  • Vedä leivinpaperi kuuman pellin päälle ja paista 250 C n. 7-10 min (tai kunnes kypsiä).
  • Anna jäähtyä hetki. Leikkaa yksi reuna auki ja täytä gluteenittomat pitaleivät lempitäytteilläsi.

    Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa

2 Kommenttia

  1. Hei,

    Voiko nuo Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea gluteeniton jauhoseos korvata muilla gluteenittomilla jauhoilla?

    1. Moikka,

      Vaalean Jauhoseoksen voi korvata esimerkiksi Pullajauhoseoksella tai Durrajauhoseoksella 🙂 Pullajauhoseos sisältää enemmän psylliumia kun muut jauhoseoksemme, joten sitä käyttäessä 1 tl psylliumia pitäisi riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.