Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Daim-mokkapalat
Gluteenittomat Daim-mokkapalat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Daim-mokkapalat
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Kypsennysaika
14
minuuttiaHerkullisen mehevät Gluteenittomat Daim-mokkapalat ovat astetta parempi versio perinteisistä mokkapaloista. Suussasulava kuorrute vie kielen mennessään ja tekee tästä aavistuksen työläämmästä reseptistä ehdottomasti kokeilemisen arvoisen.
Ainekset
- Pohja
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
300 g voisulaa
3 dl piimää
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4,5 tl leivinjauhetta
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Kuorrutus
2 (á 56 g) iso daimia
150 g voita
2 dl fariinisokeria
2,5 tl aitoa vaniljasokeria
0,5 dl vahvaa kahvia
- Pinnalle
1 iso (á 56 g) daimia murusina
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä sekä keskenään sekoita kuivat aineet.
- Jos paistat uunipellillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa ja sain paksumman pohjan.
- Paista 200 asteessa ohuempaa pohjaa n. 15 min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n. 20-30 min.
- Kuorrutus
- Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi.
- Anna kiehua pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen, jonka jälkeen nosta liedeltä pois ja anna hetki jäähtyä.
- Lisää sen jälkeen murskatut daimit seokseen.
- Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle kolmessa osassa.
- Sekoita kuorrutetta välillä, kun levität pohjan päälle, jotta daimia levittyy tasaisesti.
- Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa silloin olet keittänyt liian kauan ja mokkapaloihin tulee helposti mieto palaneen maku.
- Pinnalle
- Rouhi daimit ja ripottele kuorrutteen päälle.
- Gluteenittomat Daim-mokkapalat ovat valmiit nautittaviksi.
Marika Kaila | Ranteita myöjen taikinasa
Vinkki
- Jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle. Kuorrute kannattaa siksi kaataa kolmessa osassa, ettei kuorrute valu yli reunojen.
- Voit halutessasi myös tehdä niin, että ripottelet daimit pohjan päälle ja kaadat keitetyn seoksen daimien päälle, jolloin saat varmasti daimia joka puolelle tasaisesti.
- Pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään.