Gluteenittomat Daim-mokkapalat

Gluteenittomat Daim-mokkapalat

AINEKSET

POHJA
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
300g voisulaa
3 dl piimää
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
4½ tl leivinjauhetta
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa

KUORRUSTUS
2 (a`56g) iso daimia
150g voita
2dl fariinisokeria
2½ tl aitoa vaniljasokeria
½ dl vahvaa kahvia

PINNALLE
1 iso (a `56g) daimia murusina

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä sekä keskenään sekoita kuivat aineet.
Jos paistat uunipeltillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa ja sain paksumman pohjan.
Paista 200’c ohuempaa pohjaa n.15min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n.20-30min.

KUORRUTUS
Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi.
Anna kiehua pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen.
Jonka jälkeen nosta liedeltä pois ja anna hetki jäähtyä.
Lisää sen jälkeen murskatut daimit seokseen.
Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle kolmessa osassa.
Sekoita kuorrutetta välillä, kun levität pohjan päälle, jotta daimia levittyy tasaisesti.
Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa silloin olet keittänyt liian kauan ja tulee helposti mieto palaneen maku.

PINNALLE
Rouhi daimit ja ripottele kuorrutteen päälle.

Vinkit
jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle
kuorrute kannattaa siksi kaataa kolmessa osassa, ettei kuorrute valu yli reunojen
kun kaadat kuorrutetta jäähtyneen pohjan päälle, sekoita kuorrutetta aina välillä, jotta daimeja levittyy kauttaalteen pohjan päälle.
Voit halutessasi myös tehdä niin, että ripottelet daimit pohjan päälle ja kaadat keitetyn seoksen daimien päälle, jolloin saat varmasti daimia joka puolelle tasaisesti
pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *