Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pepparkaka med potatis (lepuskat)
Glutenfri pepparkaka med potatis (lepuskat)
Publicerad på
Glutenfri pepparkaka med potatis (lepuskat)
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
12
minuterGlutenfri potatisgnocchi är lätt att göra med Cereal Products mörka fullkornsrismjöl och havrekli. Prova och älska!
Ingredienser
5 dl potatismos
2 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
1 ägg
0,5 dl Rapsolja
0,5 tsk salt
(linfrön eller sesamfrön)
Beredning
- Blanda ner ägg, rapsolja, salt, havrekli och mörkt rismjöl i det avsvalnade potatismoset.
- Använd en sked för att lyfta upp degbollarna på ett bakplåtspapper.
- Klicka ut degen till tunna skivor med mjölade fingrar.
- Pensla ovansidan med ägg och strö över linfrön eller sesamfrön.
- Mosa de glutenfria potatisklyftorna med en gaffel.
- Baka i 250 grader i 12-15 minuter.
- Fjärilar är som bäst när de är lätt kylda.