Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Perunarieskat (lepuskat)
Gluteenittomat Perunarieskat (lepuskat)
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Perunarieskat (lepuskat)
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
12
minuuttiaGluteenittomat perunarieskat eli lepuskat valmistuvat helposti Viljatuotteen tummasta täysjyväriisijauhosta ja kauraleseistä. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
5 dl perunamuusia
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Täysjyväriisijauhoa
1 kananmuna
0,5 dl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
(pellavan- tai seesaminsiemeniä)
Valmistus
- Sekoita jäähtyneeseen perunamuusiin kananmuna, rypsiöljy, suola, kauralese, ja tumma riisijauho.
- Nosta lusikalla taikinapalloja leivinpaperin päälle uunipellille.
- Taputtele taikinasta jauhotetuin sormin ohuiksi pöyreiksi levyiksi.
- Voitele pinta kananmunalla ja sirottele päälle pellavan- tai seesaminsiemeniä.
- Pistele gluteenittomat perunarieskat haarukalla.
- Paista 250 asteessa 12-15 minuuttia.
- Lepuskat ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.