Gluteenittomat Kinkkukiekot

AINEKSET

RAHKAVOITAIKINA
250 g rahkaa
250 g voita
1 tl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Psylliumia
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta

TÄYTE
200 g kinkkua
3 keitettyä kananmunaa
½ dl lehtipersiljaa silputtuna
¼ tl suolaa
¼ tl valkopippuria
Voiteluun kananmunaa ja pinnalle seesaminsiemeniä

VALMISTUS

RAHKAVOITAIKINA
Sekoita rahka ja psyllium pehmeän voin joukkoon.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainesosat.
Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kelmun sisään levyksi paineltuna.
Anna kovettua viileässä vähintään tunnin ajan.

TÄYTE
Ota taikinalevy jääkaapista.
Laita leivonta-alustalle leivinpaperin päälle ja kaaviloi levyksi.
Hienonna kinkku ja kananmunat ja levitä ne taikinalevyn päälle.
Lisää persiljasilppu, suola ja pippuri pinnalle ripotellen.
Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla kääretortun tapaan.
Leikkaa rulla 1,5-2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Nosta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin.
Voitele kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä koristeeksi pinnalle.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

© Raija Alatalo

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *