Etusivu » Gluteeniton Psyllium » Gluteenittomat Kinkkukiekot
Gluteenittomat Kinkkukiekot
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Kinkkukiekot
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
25
minuuttiaGluteenittomat kinkkukiekot sopivat pikkusuolaiseksi vaikkapa kahvipöytään. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
- Rahkavoitaikina
250 g rahkaa
250 g voita
1 tl leivinjauhetta
3,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
- Täyte
200 g kinkkua
3 keitettyä kananmunaa
0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna
0,25 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
Voiteluun kananmunaa ja pinnalle seesaminsiemeniä
Valmistus
- Rahkavoitaikina
- Sekoita rahka ja psyllium pehmeän voin joukkoon.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainesosat.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja laita kelmun sisään levyksi paineltuna.
- Anna kovettua viileässä vähintään tunnin ajan.
- Täyte
- Ota taikinalevy jääkaapista.
- Laita leivonta-alustalle leivinpaperin päälle ja kaaviloi levyksi.
- Hienonna kinkku ja kananmunat ja levitä ne taikinalevyn päälle.
- Lisää persiljasilppu, suola ja pippuri pinnalle ripotellen.
- Rullaa taikinalevy tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla kääretortun tapaan.
- Leikkaa rulla 1,5-2 cm paksuisiksi viipaleiksi.
- Nosta pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin.
- Voitele kananmunalla ja ripottele seesaminsiemeniä koristeeksi pinnalle.
- Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
- Gluteenittomat kinkkukiekot ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneenä.
© Raija Alatalo