Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria nässelpinnar
Glutenfria nässelpinnar
Publicerad på
Glutenfria nässelpinnar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Läckra glutenfria nässelrullar passar för många tillfällen, både på vardagar och helgdagar. Du kan njuta av dem salta eller söta, till vilken måltid som helst.
Ingredienser
5 dl mjölk eller vatten
2 ägg
2,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Nässlemjölspuré
1 tsk salt
Smör eller olja för stekning
Beredning
- Vispa konsistensen av äggen i en skål tills de är trasiga.
- Tillsätt mjölken eller vattnet, mjölet och saltet och vispa till en jämn smet.
- Låt svälla i ca 10 min.
- Rör alltid om i degen innan du lägger till en ny sats, eftersom mjölet sjunker till botten av skålen.
- Stek stora pannkakor i en tunn stekpanna eller masonrypanna. Njut av glutenfria pannkakor både salta och söta.
- Servera som salt rätt
- med fyllning av rökt fisk, köttfärs, grönsaker, olika ostar
- Servera sött
- med sylt och vispad grädde, kolasås, hasselnötspålägg, bär
Tips
- Se receptvideon här.