Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria nässelpinnar

Glutenfria nässelpinnar

Glutenfria nässelpinnar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Läckra glutenfria nässelrullar passar för många tillfällen, både på vardagar och helgdagar. Du kan njuta av dem salta eller söta, till vilken måltid som helst.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller vatten

  • 2 ägg

  • 2,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Nässlemjölspuré

  • 1 tsk salt

  • Smör eller olja för stekning

Beredning

  • Vispa konsistensen av äggen i en skål tills de är trasiga.
  • Tillsätt mjölken eller vattnet, mjölet och saltet och vispa till en jämn smet.
  • Låt svälla i ca 10 min.
  • Rör alltid om i degen innan du lägger till en ny sats, eftersom mjölet sjunker till botten av skålen.
  • Stek stora pannkakor i en tunn stekpanna eller masonrypanna. Njut av glutenfria pannkakor både salta och söta.
  • Servera som salt rätt
  • med fyllning av rökt fisk, köttfärs, grönsaker, olika ostar
  • Servera sött
  • med sylt och vispad grädde, kolasås, hasselnötspålägg, bär

Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.