Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria blåbärsmuffins
Glutenfria blåbärsmuffins
Publicerad på
Glutenfria blåbärsmuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
9
stTillagningstid
10
minuterGlutenfria blåbärsmuffins är en snabb och enkel delikatess. Smeten räcker till ca 9 muffins. Du kan också prova att glasera muffinsen och göra cupcakes. Du kan till exempel använda vispad grädde till glasyren. Prova receptet med andra bär, t.ex. jordgubbar eller hallon.
Ingredienser
1 ägg
1 dl socker
100 g margarin eller smör
2,5 dl Glutenfri havremjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl mjölk
2 dl blåbär
Beredning
- Blanda ägg, socker och smält margarin/smör.
- Blanda samman havremjölblandningen, vaniljsockret och bakpulvret.
- Tillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölken och blanda till en jämn smet.
- Blanda slutligen i blåbären under försiktig omrörning.
- Fördela smeten i muffinsformar (kom ihåg att lämna plats för jäsning!)
- Grädda de glutenfria blåbärsmuffinsen i 200°C i 10-15 minuter.