Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria blåbärsmuffins

Glutenfria blåbärsmuffins

Glutenfria blåbärsmuffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.9 från 7 röster
Portioner

9

st
Tillagningstid

10

minuter

Glutenfria blåbärsmuffins är en snabb och enkel delikatess. Smeten räcker till ca 9 muffins. Du kan också prova att glasera muffinsen och göra cupcakes. Du kan till exempel använda vispad grädde till glasyren. Prova receptet med andra bär, t.ex. jordgubbar eller hallon.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda ägg, socker och smält margarin/smör.
  • Blanda samman havremjölblandningen, vaniljsockret och bakpulvret.
  • Tillsätt de torra ingredienserna växelvis med mjölken och blanda till en jämn smet.
  • Blanda slutligen i blåbären under försiktig omrörning.
  • Fördela smeten i muffinsformar (kom ihåg att lämna plats för jäsning!)
  • Grädda de glutenfria blåbärsmuffinsen i 200°C i 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.