Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Mustikkamuffinssit
Gluteenittomat Mustikkamuffinssit
Julkaistu
Gluteenittomat Mustikkamuffinssit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
9
kplKypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat mustikkamuffinssit ovat helppo ja nopea herkku. Taikinasta tulee noin 9 muffinssia. Voit kokeilla myös kuorruttaa muffinssit ja tehdä niistä kuppikakkuja. Kuorrutukseen sopii esimerkiksi kermavaahto. Kokeile reseptiä myös muilla marjoilla kuten mansikoilla tai vadelmilla.
Ainekset
1 kananmuna
1 dl sokeria
100 g margariinia tai voita
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
2 dl mustikoita
Valmistus
- Sekoita muna, sokeri ja sulatettu margariini/voi.
- Sekoita Kaurajauhoseos, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
- Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää lopuksi mustikat varovasti sekoittaen.
- Jaa taikina muffinssivuokiin (Muista jättää kohoamisvara!)
- Paista gluteenittomat mustikkamuffinssit 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Tein teidän ohjeella gluteenittoman mustikkapiirakan. Siitä tuli NIIIIN hyvää! Voiko sillä ohjeella tehdä myös muffinsseja vai oletteko testannut tämän ohjeen muffinsseille sopivammaksi? Kiitos!
Hei Tiina,
Kiitos palautteestasi! Tätä reseptiä voi käyttää sekä piirakan että muffinssien tekoon. Piirakkavuoan koosta ja piirakan halutusta paksuudesta riippuen taikinaa voi tehdä esim.tuplamäärän.