Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria mockasallader

Glutenfria mockabars

Glutenfria mockabars

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.2 från 23 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

20

minuter

Glutenfria mockabollar är ett favoritrecept för många! Det är snabbt och enkelt att göra. Baka en sats saftiga mochibollar och toppa dem med en utsökt kakaofrosting med kaffesmak. De bästa glutenfria mockabollarna någonsin!

Ingredienser

Beredning

  • Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna.
  • Smält smöret.
  • Rör ner smöret, mjölken och de torra ingredienserna i skummet och lyft försiktigt.
  • Sprid ut på ett bakplåtspapper på en djup plåt.
  • Baka i 200 grader i ca 20 minuter.
  • Dekoration
  • Lägg alla ingredienser i en kastrull.
  • Värm och rör om så att smöret smälter och ingredienserna blandas.
  • Kyl ner för en stund.
  • Häll glasyren jämnt över den bakade bottnen.
  • Dekorera t.ex. med nonparellas.
  • Låt svalna och skär i bitar.
  • Njut!

10 Kommentarer

  1. Du bör vara försiktig, eftersom de flesta nonparelleller/transeller innehåller gluten. Om du inte hittar glutenfria nonparellels i din lokala mataffär kan du dekorera dina mockabars med chokladsås, kokosflingor, glutenfria grova eller hasselnötsflingor. 🙂

      1. Vilket kakaopulver användes i receptet? Är det 1 1/2 dl mörk, sockerfri kakao i basen?

        1. Hej Missu!
          I receptet används mörk sockerfri kakao, t.ex. VanHouten eller liknande. Kakaopulvret i basen är 1½ dl, det ger en fin smak till basen. Om du vill kan du minska mängden kakaopulver lite, för att göra basen ljusare. 🙂

    1. Hej Marita,
      Detta mönster passar till en stor bakplåt ca 42 x 32 cm.
      Bästa hälsningar.
      Tina

    1. Hallå!

      Du kan minska mängden socker något om du vill. Det enklaste och bästa sättet att få detta recept att fungera är att prova att byta ut det vita sockret mot till exempel det nyttigare kokossockret. Hoppas detta hjälper!

      Mariia från Virtasalmi

  2. De amerikanska pannkakorna var riktigt riktigt bra men det här är isig pasta och jag har en bakplåt med detta😭 Jag ska mata gästerna 😀

    1. Hallå?

      Låter helt fantastiskt! Om mockabitarna var för täta beror det vanligtvis på att de torra ingredienserna i degen överblandades när ägg- och sockerskummet tillsattes. Glad att höra att de amerikanska pannkakorna blev perfekt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.