Gluteenittomat mokkapalat valea jauhoseos

Gluteenittomat Mokkapalat

Gluteenittomat mokkapalat ovat monen suosikkiresepti! Se on nopea ja helppo valmistaa. Leivo pellillinen meheviä mokkapaloja ja kuorruta ne herkullisella kahvin makuisella kaakaokuorrutuksella. Parhaat gluteenittomat mokkapalat ikinä!

MOKKAPALAPOHJA AINEKSET

MOKKAPALA KUORRUTE

  • 150 g voi
  • 1 dl vahva kahvi
  • 5 rkl kaakaojauhe
  • 9 dl tomusokeri

VALMISTUS

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Sulata voi.
Sekoita voi, maito ja kuivat aineet vaahtoon varovasti nostellen.
Levitä leivinpaperin päälle syvälle pellille.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

KUORRUTUS
Lisää kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna ja sekoittele, jotta voi sulaa ja ainekset sekoittuvat.
Jäähdytä hetki.
Kaada kuorrute paistetun pohjan päälle tasaisesti.
Koriste esimerkiksi nonparelleilla.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Herkuttele!

6 kommentti

  • Kannattaa olla tarkkana, sillä useimmat nonparellit/strösselit sisältävät gluteenia. Jos gluteenittomia nonparelleja ei löydy lähikaupasta, voi mokkapalat koristella vaikka suklaaraasteella, kookoshiutaleilla, gluteenittomilla karkeilla tai hasselpähkinärouheella. 🙂

    • Moi Marita,
      Tämä ohje on sopiva isolle pellille n. 42 x 32 cm.
      Terv.
      Tina

    • Hei!

      Sokerin määrää voi halutessaan hieman vähentää. Helpointa ja reseptin toimivuuden kannalta parasta on kokeilla valkoisen sokerin korvaamista esimerkiksi terveellisemmällä kookossokerilla. Toivottavasti tästä on apua!

      Mariia Viljatuotteelta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *