Gluteeniton maisemakahvilan raparperipiirakka

Gluteeniton Maisemakahvilan raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka on alkukesän ykkösherkku. Maisemakahvilan raparperipiirakka on noussut jo klassikoksi. Tässä Virtasalmen Viljatuotteen versio herkusta, gluteenittomana tietenkin. Mehevän täytteen ja pohjan ansiosta piirakka ei tarvitse kaveriksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Kokeile ja ihastu!

AINEKSET

MURUSEOS
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteenitonta Jauhoseosta tai Gluteenitonta Pullajauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia

POHJATAIKINA
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

TÄYTE
1 l raparperipaloja
2 purkkia maitorahkaa (250g x 2)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

PINNALLE
noin 1/3 muruseoksesta

VALMISTUS

POHJA
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos kahteen kulhoon – toiseen 1/3 ja toiseen 2/3.
Käytä suurin osa muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä noin kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan varattuun muruseokseen piimä ja muna ja sekoita tasaiseksi.
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle syvälle uunipellille.

TÄYTE
Ripota pohjan päälle noin litra raparperipaloja.
Sekoita keskenään rahka, sokeri, munat sekä vaniljasokeri.
Kaada seos raparperien päälle tasaisesti.
Ripottele lopuksi pinnalle muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia.

Vinkki!
Puolita ohje, jos haluat vain piirakkavuoan kokoisen raparperipiirakan.

Tulosta

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *