Gluteeniton raparperipiirakka on alkukesän ykkösherkku. Maisemakahvilan raparperipiirakka on noussut jo klassikoksi. Tässä Virtasalmen Viljatuotteen versio herkusta, gluteenittomana tietenkin. Mehevän täytteen ja pohjan ansiosta piirakka ei tarvitse kaveriksi jäätelöä tai vaniljakastiketta. Kokeile ja ihastu!
AINEKSET
MURUSEOS
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteenitonta Jauhoseosta tai Gluteenitonta Pullajauhoseosta
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia
POHJATAIKINA
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna
TÄYTE
1 l raparperipaloja
2 purkkia maitorahkaa (250g x 2)
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
PINNALLE
noin 1/3 muruseoksesta
VALMISTUS
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi voisula.
Jaa seos kahteen kulhoon – toiseen 1/3 ja toiseen 2/3.
Käytä suurin osa muruseoksesta pohjataikinaan.
Jätä noin kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan varattuun muruseokseen piimä ja muna ja sekoita tasaiseksi.
Levitä seos leivinpaperilla peitetylle syvälle uunipellille.
TÄYTE
Ripota pohjan päälle noin litra raparperipaloja.
Sekoita keskenään rahka, sokeri, munat sekä vaniljasokeri.
Kaada seos raparperien päälle tasaisesti.
Ripottele lopuksi pinnalle muruseos.
Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Puolita ohje, jos haluat vain piirakkavuoan kokoisen raparperipiirakan.
Reseptissä käytetyt tuotteet
Vaalea Gluteeniton Jauhoseos
Erinomainen gluteeniton yleisjauho. Pääset alkuun gluteenittomassa leivonnassa helpoiten kokeilemalla tätä jauhoseosta erilaisissa resepteissä vehnäjauhon korvikkeena. Voit leipoa tästä suolaisia ja makeita herkkuja kuten esimerkiksi kakkupohjia ja leipiä.
Ainesosat: : Riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, tattarijauho, maissijauho (GMO-vapaa), maissisuurimo (GMO-vapaa), perunajauho ja psyllium.
Saatavilla myös isompi pakkauskoko 3 kgArvostelu tuotteesta: 5.00 / 52,95 €- 2,95 €
Gluteeniton Pullajauhoseos
Pullajauhoseos soveltuu nimensä mukaisesti loistavasti pullan ja munkkien leivontaan. Jauhoseos ei kuitenkaan sisällä sokeria tai mausteita ja voit tehdä siitä myös suolaisia leivonnaisia. Kokeile esimerkiksi pitsapohjiin ja sämpylöihin. Erinomainen tattariton yleisjauho gluteenittomaan leivontaan.
Ainesosat: Riisijauho, tumma täysjyväriisijauho, maissijauho (GMO-vapaa), perunajauho ja psyllium.
Saatavilla myös isompi pakkauskoko 3kg
10 kommentti
Vastaa Peruuta vastaus
Toimitus- ja maksutavat
Vähän ristiriitainen ohje, toisaalla puhutaan puolesta muruseoksesta ja toisaalla kolmasosasta. Ei haittaa kun tuttu ohje toisaalta mutta huvitti.
Hei Maarit!
Hyvä huomio! Korjataan heti.
Voisiko piimän korvata jollain muulla?
Hei Minna!
Meillä ei ole valitettavasti kokemusta piimän korvaamisesta tässä reseptissä.
Hyvin voi piimän korvata. Mulla ei oo ollu kertaakaan piimää . 2x tehny rahkasta myös pohjan 1prk rahkaa pohjaan 2 pintaan.
Nyt on uunissa versio jossa maustamatonta jogurttia piimän tilalla ja pinnassa puolet rahkaa ja puolet samaa jogurttia..
Kiitos Tanja hyvistä neuvoista!
Voiko tämän tehdä mansikasta
Hei Anne,
Miksipä ei! Emme ole koskaan kokeilleet tehdä tätä piirakkaa pelkistä mansikoista.
Olen tehnyt tätä piirakkaa kesän ajan raparperin lisäksi myös kaikista ajankohtaisista marjoista, tänään puolukasta ja laitoin muruseoksen alle kinuskikastiketta taittamaan puolukoiden kirpeyttä. Ohje taipuu kaikkeen. Omenalohkot vielä kokeilematta, päälle tulevaan muruseokseen voisi lisätä kanelia…
Hei Jaana,
Kinuskikerros kuulostaa todella herkulliselta 🙂 Hieno kuulla, että tästä reseptistä on moneen!