Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria majsfritters
Glutenfria majsfritters
Publicerad på
Glutenfria majsfritters
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
4
för själenGlutenfria majsplättar kan avnjutas med både salta och söta fyllningar. Om du vill kan du också göra en god kladdkaka av pannkakorna. Degen räcker till 4 personer.
Ingredienser
1dl(50g) Viljatuote Glutenfritt Majsmjöl
1,5dl(90g) Viljatuote Glutenfritt Fint Rismjöl eller Mörkt Fullkornsrismjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 ägg
3 dl mjölk
Beredning
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Blanda i mjöl, socker och salt.
- Knåda degen tills det inte finns några klumpar.
- Pannan är uppvärmd och smord.
- Häll ett tunt lager smet i pannan och stek pannkakan tills den är ljusbrun på båda sidor.
- Glutenfria majsfritters kan serveras som förrätt med en grönsaks- eller bönfyllning eller som dessert med glass, sylt, socker eller annan topping.