Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria jordnötssmör-chokladkakor utan bakning
Glutenfria jordnötssmör-chokladkakor utan bakning
Publicerad på
Glutenfria jordnötssmör-chokladkakor utan bakning
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Glutenfria jordnötssmör- och chokladkakor utan bakning är enkla att göra utan att baka! Förvara dem i kylen och unna dig något gott när du blir sugen!
Ingredienser
0,5 dl lönnsirap
0,5 dl jordnötssmör
0,5-2 dl Glutenfritt havremjöl från Virtasalmi Cereal Produkt
- Ovanpå
0,5 dl mörka chokladbitar, smälta
en handfull jordnötter
Beredning
- Blanda samman alla ingredienser. Rulla till bollar och lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Pressa kakorna lite tunnare. Ställ in kakorna i frysen för att stelna i ca en timme. Dekorera med smält choklad och jordnötter. Förvara i kylen.
- Glutenfria jordnötssmör- och chokladkakor utan bakning är perfekta att bjuda på själv eller med vänner.
- Om du inte gillar mörk choklad kan du också prova att använda mjölkchoklad eller vit choklad.
Njut! Selma Mönkäre |Fit Foodie Selma
Hur många kex blir det av receptet?
Hej Maiju,
Tack för din fråga! Detta recept ger ca 6-8 kakor beroende på storlek.
Vad kan man använda istället för havregryn när inhemska spannmål inte kan användas, inte ens glutenfria?
Hej Pirjo,
Du kan till exempel prova glutenfri bovetekli i stället för havregryn. Vi har inte provat det i det här receptet, men bovetekli har fungerat bra på andra ställen som ersättning för havregryn.