Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria köttbullar och brunsås
Glutenfria köttbullar och brunsås
Publicerad på
Glutenfria köttbullar och brunsås
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
- Köttbullar
1 prk (200g) gräddfil
1 ägg
3 tsk lökpulver
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpepparpulver
500 g nötfärs
- Kolasås
30 g smör
2,5 dl Vatten
0,5-0,75 tsk Himalaya fint salt
Beredning
- Köttbullar
- Tillsätt bovetemjöl, ägg och kryddor till gräddfilen och blanda väl
- Tillsätt slutligen köttfärsen och knåda i ca 5 min.
- Rulla till en köttbulle och grädda i 200°C i ca 15 min (beroende på storlek och ugn).
- Kolasås
- Bryn smöret och mjölet
- Tillsätt vatten
- Koka i ett par minuter
- Tillsätt salt