Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria köttpajer
Glutenfria köttpajer
Publicerad på
Glutenfria köttpajer
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
18-20
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
- Deg
1 l (varmt) vatten
0,5 ptk jäst
2-3 tsk salt
0,75 pkt Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning (375 g eller ca 5,5 dl)
0,5 pkt Virtasalmi's Grain Product Light Gluten Free Mjölpuré (250 g eller ca 3 dl)
för bakning Virtasalmi Cereal Product Gluten Free Bovetemjöl
- Fyllning
300 g köttfärs (fett för stekning)
1 lök
2 tsk malen kryddpeppar
1-1,5 tsk salt
1,5 dl quinoa eller Virtasalmi's glutenfria flingprodukt bovete rissmör
3 dl vatten
0,5 tsk salt
Beredning
- Deg
- Blanda ingredienserna och låt degen jäsa medan du förbereder fyllningen.
- Degen är ganska tjock för att vara en glutenfri deg, vilket gör det lättare att göra köttpajer.
- Fyllning
- Skölj quinoa- eller bovetegroddarna och koka dem i saltat vatten.
- Bryn köttfärsen.
- Tillsätt kryddorna och den hackade löken.
- Blanda köttfärsblandningen med den kokta quinoan eller bovetet.
- Dela degen i 18-20 lika stora portioner och klappa ut degbitarna individuellt till rektangulära skivor (ca en halv centimeter tjocka) och lägg en god sked fyllning på ena sidan av skivan.
- Vik den tomma sidan till ett lock, dvs. ett dubbelt lager deg, och försegla kanterna genom att trycka.
- Låt jäsa en stund, t.ex. på ett bakplåtspapper, och doppa i het olja.
Grönsaker som är lätt sauterade i olja, t.ex. morötter, palsternackor, paprika och lök, passar också bra i fyllningen. © Eila Alho