Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria köttpajer

Glutenfria köttpajer

Glutenfria köttpajer

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

18-20

st
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Deg
  • Blanda ingredienserna och låt degen jäsa medan du förbereder fyllningen.
  • Degen är ganska tjock för att vara en glutenfri deg, vilket gör det lättare att göra köttpajer.
  • Fyllning
  • Skölj quinoa- eller bovetegroddarna och koka dem i saltat vatten.
  • Bryn köttfärsen.
  • Tillsätt kryddorna och den hackade löken.
  • Blanda köttfärsblandningen med den kokta quinoan eller bovetet.
  • Dela degen i 18-20 lika stora portioner och klappa ut degbitarna individuellt till rektangulära skivor (ca en halv centimeter tjocka) och lägg en god sked fyllning på ena sidan av skivan.
  • Vik den tomma sidan till ett lock, dvs. ett dubbelt lager deg, och försegla kanterna genom att trycka.
  • Låt jäsa en stund, t.ex. på ett bakplåtspapper, och doppa i het olja.


  • Grönsaker som är lätt sauterade i olja, t.ex. morötter, palsternackor, paprika och lök, passar också bra i fyllningen. © Eila Alho

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.