Gluteenittomat Lihapiirakat

AINEKSET

TAIKINA
1 l (lämmintä) vettä
1 rkl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
½ pkt hiivaa
2-3 tl suolaa
¾ pkt Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta (375 g eli noin 5,5 dl)
½ pkt Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta (250 g eli noin 3 dl)
leipomiseen Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa

TÄYTE
300 g jauhelihaa (rasvaa paistamiseen)
1 sipuli
2 tl jauhettua maustepippuria
1–1½ tl suolaa
1½ dl kvinoa- tai Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarisuurimoita
3 dl vettä
½ tl suolaa

VALMISTUS

TAIKINA
sekoita ainekset ja anna taikinan kohota täytteen valmistamisen ajan.
Taikinasta tulee gluteenittomaksi taikinaksi aika paksua, mikä helpottaa lihapiirakoiden valmistamista.

TÄYTE
Huuhtele kvinoa- tai tattarisuurimot ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
Ruskista jauheliha.
Lisää mausteet ja hienonnettu sipuli.
Sekoita jauhelihaseos ja keitetty kvinoa tai tattari.
Jaa taikina 18–20 yhtä suureen osaan ja taputtele taikinapalat yksitellen suorakaiteenmallisksi levyiksi (paksuus noin puoli senttiä) ja laita reilu lusikallinen täytettä toiselle puolelle taikinalevyä.
Taita tyhjä puoli kanneksi eli taikina kaksinkerroin ja sulje reunat painelemalla.
Anna kohota hetken esim. uunipellillä ja uppopaista kuumassa öljyssä.
Täytteeksi sopivat myös öljyssä kevyesti kuullotetut kasvikset, esim. porkkana, palsternakka, paprika ja sipuli.

© Eila Alho

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *