Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Lihapiirakat
Gluteenittomat Lihapiirakat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Lihapiirakat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
18-20
kplKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
- Taikina
1 l (lämmintä) vettä
0,5 ptk hiivaa
2-3 tl suolaa
0,75 pkt Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta (375 g eli noin 5,5 dl)
0,5 pkt Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta (250 g eli noin 3 dl)
leipomiseen Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
- Täyte
300 g jauhelihaa (rasvaa paistamiseen)
1 sipuli
2 tl jauhettua maustepippuria
1-1,5 tl suolaa
1,5 dl kvinoa- tai Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarisuurimoita
3 dl vettä
0,5 tl suolaa
Valmistus
- Taikina
- Sekoita ainekset ja anna taikinan kohota täytteen valmistamisen ajan.
- Taikinasta tulee gluteenittomaksi taikinaksi aika paksua, mikä helpottaa lihapiirakoiden valmistamista.
- Täyte
- Huuhtele kvinoa- tai tattarisuurimot ja keitä suolalla maustetussa vedessä.
- Ruskista jauheliha.
- Lisää mausteet ja hienonnettu sipuli.
- Sekoita jauhelihaseos ja keitetty kvinoa tai tattari.
- Jaa taikina 18–20 yhtä suureen osaan ja taputtele taikinapalat yksitellen suorakaiteenmallisksi levyiksi (paksuus noin puoli senttiä) ja laita reilu lusikallinen täytettä toiselle puolelle taikinalevyä.
- Taita tyhjä puoli kanneksi eli taikina kaksinkerroin ja sulje reunat painelemalla.
- Anna kohota hetken esim. uunipellillä ja uppopaista kuumassa öljyssä.
- Täytteeksi sopivat myös öljyssä kevyesti kuullotetut kasvikset, esim. porkkana, palsternakka, paprika ja sipuli.
© Eila Alho