Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria plättar
Glutenfria plättar
Publicerad på
Glutenfria plättar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Glutenfria plättar är enkla att göra med det här receptet. Både salta och söta fyllningar smakar med plättarna. Glutenfri mjölblandning för plättar från Virtasalmen Viljatuote finns i Prismas och S-Markets butiker över hela Finland.
Ingredienser
5 dl mjölk eller vatten
3 dl Glutenfri mjölblandning för plättar från Virtasalmen Viljatuote
2 ägg
0,5-1 tsk salt
Smör eller olja för stekning.
- Servera som salt rätt
med fyllning av rökt fisk
med köttfärs
med grönsaker
med olika ostar
- Servera sött
med sylt och vispgrädde
med tjinuskisås
med hasselnötspålägg
med bär
Beredning
- Vispa sönder äggets konsistens i en skål.
- Tillsätt mjölken eller vattnet, mjölet och saltet och vispa till allt är blandat.
- Låt svälla i ca 10 minuter.
- Blanda alltid degen innan du steker en ny sats, eftersom mjölet sjunker till botten av skålen.
- Stek små plättar i en plättpanna eller stora plättar i en stekpanna eller stekhäll.
- De glutenfria plättarna smakar gott både som salta som söta.
Tips
- Se den enkla instruktionsvideon här.