Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria plättar

Glutenfria plättar

Glutenfria plättar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst

Glutenfria plättar är enkla att göra med det här receptet. Både salta och söta fyllningar smakar med plättarna. Glutenfri mjölblandning för plättar från Virtasalmen Viljatuote finns i Prismas och S-Markets butiker över hela Finland.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa sönder äggets konsistens i en skål.
  • Tillsätt mjölken eller vattnet, mjölet och saltet och vispa till allt är blandat.
  • Låt svälla i ca 10 minuter.
  • Blanda alltid degen innan du steker en ny sats, eftersom mjölet sjunker till botten av skålen.
  • Stek små plättar i en plättpanna eller stora plättar i en stekpanna eller stekhäll.
  • De glutenfria plättarna smakar gott både som salta som söta.

Tips

  • Se den enkla instruktionsvideon här.
  • Eftersom glutenfritt mjöl sjunker till botten med enbart vatten/mjölk kan man få en smidig salladsdeg genom att ersätta en del av vätskan med yoghurt/kvarg, t.ex. i följande förhållande:

    3 dl vatten/mjölk
    2 dl smaksatt yoghurt eller mjölkkvarg

    kvarg binder mjölet och förhindrar att salladsdegen separerar. I det här fallet kan du tillsätta lite socker för att balansera surheten i yoghurten/kvargen och du kan justera tjockleken genom att tillsätta vätska om det behövs. Även om smeten verkar tjock, sprider den sig bra i pannan och smeten separerar inte medan de tidigare flätorna tillagas i pannan. 🙂 - Halla Onerva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.