Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria påskmunkar
Glutenfria lasagne-donuts
Publicerad på
Glutenfria lasagne-donuts
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
7
minuterReceptet ger 12 minidonuts (diameter ca 7,5 cm)
Ingredienser
- Deg
0,5 dl olja
2 dl whiskey
1 ägg
1 dl finsocker
0,5 tsk salt
2,5 dl Ljus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
0,5 tsk soda
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
- Mellan
2 dl vispgrädde
Jordgubbssylt
Beredning
- Deg
- Blanda olja, vissy, ägg och socker i en skål.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och lägg i degen.
- Rör om för att blanda. Degen ska vara lös.
- Skeda över degen i en spritspåse eller fryspåse och klipp upp hörnet.
- Smörj munkformen med fett. Tryck in degen i hålen i munkskalet ungefär halvvägs upp.
- Baka i ugnen i 200°C i ca 7 minuter. Ytan ska förbli ljus i färgen.
- Mellan
- Låt munkarna svalna och skär dem på mitten.
- Vispa grädden till ett skum. Fördela sylten under munken och ringla grädden över.
- Lyft på toppen av munken för att skapa en hatt.