Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria glasskex

Glutenfria glasskex

Glutenfria glasskex

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

12

Protokoll

Glutenfri kexglass är det perfekta sommarnöjet. En brownie-liknande kaka och din favoritglass - den perfekta kombinationen!

Ingredienser

Beredning

  • Smält margarin och choklad i mikrovågsugn tills det har smält. Vispa socker och ägg med en elvisp tills allt är väl blandat. Låt det stå i ca 5 minuter. Tillsätt margarin-chokladblandningen till ägg-sockerskummet och blanda. Blanda de torra ingredienserna och sätt till blandningen. Rör om tills mjölet är väl blandat i smeten. Ställ in degen i kylen i 10 minuter.
  • Du behöver två bakplåtar. Gör 12 degbollar på vardera plåten med hjälp av skedar. Grädda i 175°C varm ugn i ca 12 minuter. Låt svalna ordentligt.
  • Skär en skiva av din favoritglass och lägg den mellan två kex. Servera omedelbart.

    Iina Sarkama | Iinabites

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.