Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria glasskex
Glutenfria glasskex
Publicerad på
Glutenfria glasskex
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
12
minuterGlutenfri kexglass är den perfekta sommarnjutningen. Ett kex i browniestil och din favoritglass - den perfekta kombinationen!
Ingredienser
1,5 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 ägg
2 dl farinsocker
1 dl kokosnötsocker (eller vanligt)
1 tsk vaniljsocker
150 g margarin
200 g mörk choklad (glutenfri!)
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Beredning
- Smält margarin och choklad i mikrovågsugn tills det har smält. Vispa socker och ägg med en elvisp tills allt är väl blandat. Låt det stå i ca 5 minuter. Tillsätt margarin-chokladblandningen till ägg-sockerskummet och blanda. Blanda de torra ingredienserna och sätt till blandningen. Rör om tills mjölet är väl blandat i smeten. Ställ in degen i kylen i 10 minuter.
- Du behöver två bakplåtar. Gör 12 degbollar på vardera plåten med hjälp av skedar. Grädda i 175°C varm ugn i ca 12 minuter. Låt svalna ordentligt.
- Skär en skiva av din favoritglass och lägg den mellan två kex. Servera omedelbart.
Iina Sarkama | Iinabites