Startsida " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri Bärkvarg-randkaka

Glutenfri Bärkvarg-randkaka

Glutenfri Bärkvarg-randkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

20

minuter

Den här kakan påminner om en somrig hallonodling och för tankarna till sköna promenader i skogen, varefter man sitter på terrassen i solskenet och njuter av nybakade delikatesser. De tre olika lagren i kakan är sammanflätade för att skapa en saftig och komplex smakupplevelse.

Ingredienser

  • Ljus deg
  • 5 dl Glutenfri Durramjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2,5 tsk bakpulver

  • 3 tsk vaniljsocker

  • 2,5 dl socker

  • 250 g smör

  • 4 ägg

  • 1,5 dl mjölk

  • Chokladränder
  • 100 g glutenfri mörk choklad för bakverk

  • 10 g smör

  • 2 msk glutenfritt mörkt kakaopulver

  • 2 msk mjölk, grädde eller annan vätska

  • Kvargblandningen
  • 250 g kvarg

  • 2 st ägg

  • 0,75 dl socker + färska hallon och blåbär, totalt ca 150 g

  • För dekoration
  • 50 g bär och vispad grädde

Beredning

  • Tillsätt mörk choklad, 10 g smör, kakao och mjölk i ett vattenbad. Värm tills chokladen har smält och blandningen är slät. Låt svalna till rumstemperatur.
  • Blanda de torra ingredienserna för den ljusa degen i en separat skål. Vispa det rumstempererade smöret och sockret fluffigt i en separat skål. Tillsätt ägg och mjöl omväxlande. Tillsätt mjölken i smeten. Vispa till en jämn smet.
  • Mät upp och blanda kvarg, ägg och socker i en separat skål.
  • Bred ut den ljusa degen på ett bakplåtspapper (ca 30 cm x 40 cm). Skeda chokladblandningen över den ljusa degen på ca fem ställen. Använd en ätpinne eller gaffel och blanda degarna ihop lite. Skeda kvargblandningen över pajen och blanda ytan något. Lägg bären på toppen och tryck ner dem lätt i degen.
  • Baka i 200°C varm ugn i ca 20-25 minuter.
  • Låt svalna och servera med vispad grädde och färska bär.

Tips

  • För att göra kakan till en påskdessert, dekorera ytan med små påskägg och chips efter gräddningen och tillsätt lite grädde och citron till den vispade grädden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.