Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria ostcroissanter
Glutenfria ostcroissanter
Publicerad på
Glutenfria ostcroissanter
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
16
stTillagningstid
10
minuterGlutenfria ostcroissanter smakar naturligtvis bäst direkt från ugnen! Ostcroissanter är ett enkelt alternativ när du snabbt vill ha något saltigt att bjuda på.
Ingredienser
2 dl surmjölk
1 msk socker
0,5 tsk salt
1 tsk torkad basilika
1-2 krossad vitlöksklyfta
1 dl riven ost
n. 0,5 dl rinnande/tinat smör
0,5 påse torrjäst
3,5-4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
ägg för smörjning
Beredning
- Lös upp socker, salt och kryddor i den uppvärmda surmjölken.
- Blanda de torra ingredienserna och blanda ner hälften av dem i vätskan.
- Tillsätt så småningom den feta och rivna osten och resten av mjölet.
- Låt jäsa i en halvtimme på en varm plats.
- Dela degen i hälften och rulla varje del till en cirkel med en diameter på ca 30 cm.
- Skär cirkeln i åtta bitar t.ex. med en kniv.
- I detta skede kan du sätta valfri fyllning inuti croissanterna.
- Det är bara fantasin som sätter gränser.
- Börja rulla från den breda änden och rulla croissanterna att dom blir fasta, men "sträck" inte ut degen.
- Lägg på en bakplåt, pensla med ägg och strö över vallmo- eller sesamfrön efter smak.
- Ostcroissanterna blir ganska små, men ofta håller de ihop bättre på det sättet.
- Baka i 225 grader i ca 10 minuter.
- Croissanterna är bäst direkt från ugnen.
- Ett bra tips för all glutenfri bakning.