Gluteenittomat Juustosarvet

Gluteenittomat juustosarvet maistuvat luonnollisesti parhailta heti tuoreeltaan! Juustosarvet ovat helppo vaihtoehto, kun haluat pöytään nopeasti suolaista tarjottavaa. 

AINEKSET

2 dl piimää
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
1-2 puristettua valkosipulinkynttä
1 dl juustoraastetta
n. 0,5 dl juoksevaa/sulatettua voita
1/2 pss kuivahiivaa
3,5 – 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
kananmuna voiteluun

VALMISTUS

Liuota sokeri, suola ja mausteet lämmitettyyn piimään.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta niistä puolet nesteiden joukkoon.
Lisää rasva ja juustoraaste sekä loput jauhoista vähitellen.
Kohota puolisen tuntia lämpimässä paikassa.
Jaa taikina puoliksi ja kauli molemmista halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoinen ympyrä.
Leikkaa ympyrä veitsellä tai taikinapyörällä kahdeksaan osaan.
Tässä vaiheessa voit kätkeä sarvien sisään haluamiasi lisukkeita.
Mielikuvitus on rajana.

Aloita rullaaminen leveästä päästä ja kääri sarvet napakasti, mutta älä ‘venytä’ taikinaa.
Asettele pellille, voitele kananmunalla ja ripottele päälle vaikka unikon- tai seesaminsiemeniä makusi mukaan.
Juustosarvista tulee suht pieniä, mutta usein ne siten pysyvät paremmin kasasssa.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.
Sarvet ovat parhaita uunista tulleina. Itse raakapakastin puolet – tosin ilman täytteitä.
Hyvä vinkki moneen gluteenittomaan leivontaan.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *