Gluteeniton Siemenleipä

Gluteeniton Siemenleipä

AINEKSET

1 dl auringonkukansiemeniä
1 rlk Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl mantelirouhetta/tai pähkinärouhetta
2 3/4 dl kuumaa vettä
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
100 g raastettua omenaa
1 1/2 dl soijamaitoa (tai piimää)
1 dl siirappia
30 g hiivaa

VALMISTUS

Mittaa siemenet,mantelirouhe ja psyllium kulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita jauhot, suola ja sooda keskenään toisessa kulhossa.
Kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi.
Mittaa soijamaito tai piimä, siirappi ja omenaraaste kattilaan ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Kaada piimä/soijaseos ja jauhoseos siementen joukkoon.
Sekoita taikina tasaiseksi kädellä tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla alustaen.
Kaada taikina voideltuun suorakaiteen muotoiseen (1l) leipävuokaan.
Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
Paista 200-asteisen uunissa noin puoli tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *