Hemsidan " Glutenfria recept " Bananmuffins
Bananmuffins
Publicerad på
Bananmuffins
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
15
minuterBanan och kokos passar utmärkt ihop. Muffinsen är enkla att göra med Virtasalmi Cereal Products glutenfria bovete- och hirsmjöl.
Ingredienser
100 g margarin
1 dl vatten
2stora ägg
1 dl socker
1 dl Glutenfritt bovetemjöl eller finskt bovetemjölfrån Virtasalmi Cereal Products
0,75 dl kokosflingor
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 banan mosad med en gaffel
Beredning
- Häll vatten och fett i en kastrull och värm tills margarinet smälter.
- Låt svalna. Vispa ägg och socker.
- Blanda de övriga torra ingredienserna. Tillsätt mjöl- och fettblandningarna och banansorbeten till degen. Blanda väl.
- Häll smeten i muffinsformar och grädda i 200°C varm ugn i 15-18 minuter.
Muffinsen kan serveras både varma och kylda. © Eila Alho