Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria ostcroissanter

Glutenfria ostcroissanter

Glutenfria ostcroissanter

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.7 från 6 röster
Portioner

16

st
Tillagningstid

8

minuter

Glutenfria oststrutar passar till lite salt servering, till exempel vid soffbordet. Gör små smakversioner av hornen eller större horn att fylla. Du hittar även instruktionerna på baksidan av Virtasalmis Viljatutu Vaalea glutenfria mjölblandning. Degen blir ca 16 bitar.

Ingredienser

Beredning

  • Blötlägg jästen i ljummen mjölk.
  • Tillsätt socker, salt och en del av mjölet.
  • Blanda väl.
  • Tillsätt resten av mjölet, smöret och riven ost i blandningen.
  • Låt degen jäsa ordentligt.
  • Knåda degen på bordet och dela den i två delar.
  • Rulla degen till runda ark på ca 30 cm.
  • Dela arken med en kavel i 8 delar.
  • Rulla trianglarna med början från den bredare änden och vänd hörnen till form.
  • Låt jäsa en stund och pensla hornen med ägg.
  • Om du vill, strö riven ost ovanpå.
  • Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
  • Glutenfria oststrutar är bäst lätt kylda.

4 Kommentarer

    1. Hej!
      Det är lätt att själv påverka storleken på hornen. Vill du ha större horn, rulla ut en större skiva ur degen och skär stora trianglar. Små horn kan man däremot få fram genom att rulla ut en smalare plåt och göra mindre trianglar att slå in.

    1. Hej Leena!
      Självklart kan du prova att byta ut den lätta mjölblandningen mot vårt glutenfria havremjöl. Observera bara att då måste du tillsätta psyllium i degen separat. Därför att havremjöl kan fungera annorlunda jämfört med den lätta mjölblandningen, vi rekommenderar att tillsätta mjöl lite i taget tills degen blir som önskad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.