Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria ostcroissanter
Glutenfria ostcroissanter
Publicerad på
Glutenfria ostcroissanter
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
16
stTillagningstid
8
minuterGlutenfria oststrutar passar till lite salt servering, till exempel vid soffbordet. Gör små smakversioner av hornen eller större horn att fylla. Du hittar även instruktionerna på baksidan av Virtasalmis Viljatutu Vaalea glutenfria mjölblandning. Degen blir ca 16 bitar.
Ingredienser
2 dl mjölk
30 g jäst
1 msk socker
0,25 tsk salt
50 g smör
150 g riven ost
3,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 ägg (för smörjning)
Beredning
- Blötlägg jästen i ljummen mjölk.
- Tillsätt socker, salt och en del av mjölet.
- Blanda väl.
- Tillsätt resten av mjölet, smöret och riven ost i blandningen.
- Låt degen jäsa ordentligt.
- Knåda degen på bordet och dela den i två delar.
- Rulla degen till runda ark på ca 30 cm.
- Dela arken med en kavel i 8 delar.
- Rulla trianglarna med början från den bredare änden och vänd hörnen till form.
- Låt jäsa en stund och pensla hornen med ägg.
- Om du vill, strö riven ost ovanpå.
- Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
- Glutenfria oststrutar är bäst lätt kylda.
Vilken storlek är de?
Hej!
Det är lätt att själv påverka storleken på hornen. Vill du ha större horn, rulla ut en större skiva ur degen och skär stora trianglar. Små horn kan man däremot få fram genom att rulla ut en smalare plåt och göra mindre trianglar att slå in.
Fungerar dessa horn också med din glutenfria havregryn?
Hej Leena!
Självklart kan du prova att byta ut den lätta mjölblandningen mot vårt glutenfria havremjöl. Observera bara att då måste du tillsätta psyllium i degen separat. Därför att havremjöl kan fungera annorlunda jämfört med den lätta mjölblandningen, vi rekommenderar att tillsätta mjöl lite i taget tills degen blir som önskad.