Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Juustosarvet
Gluteenittomat Juustosarvet
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Juustosarvet
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
16
kplKypsennysaika
8
minuuttiaGluteenittomat juustosarvet sopivat pikku suolaiseksi tarjottavaksi vaikkapa kahvipöytään. Tee sarvista pieniä maisteluversioita tai isompia sarvia täytettäväksi. Ohjeen löydät myös Virtasalmen Viljatuotteen Vaalean gluteenittoman jauhoseoksen takakannesta. Taikinasta tulee n. 16 kpl.
Ainekset
2 dl maitoa
30 g hiivaa
1 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
50 g voita
150 g juustoraastetta
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 kananmuna (voiteluun)
Valmistus
- Liota kädenlämpöiseen maitonn hiiva.
- Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista.
- Sekoita hyvin.
- Lisää Joukkoon loput jauhoista, voi ja juustoraaste.
- Anna taikinan kohota hyvin.
- Vaivaa taikina pöydällä ja jaa se kahteen osaan.
- Kauli taikina pyöreiksi n. 30 cm levyiksi.
- Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan.
- Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen ja käännä sarvet muotoon.
- Anna kohota hetki ja voitele sarvet kananmunalla.
- Ripottele halutessasi päälle juustoraastetta.
- Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
- Gluteenittomat juustosarvet ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.
Minkä kokosii noi on?
Hei!
Sarvien kokoon on helppo vaikuttaa itse. Jos haluat isompia sarvia, kauli taikinasta isompi levy ja leikkaa suuri kokoisia kolmioita. Pieniä sarvia taas saa kaulimalla kapeamman levyn ja tekemällä pienempiä kolmioita käärittäväksi.
Onnistuuko nää sarvet myös teidän gluteenittomilla kaurajauhoilla?
Hei Leena!
Voit toki kokeilla korvata vaalean jauhoseoksen gluteenittomilla kaurajauhoillamme. Huomioi vain, että silloin sinun täytyy lisätä taikinaan erikseen myös psylliumia. Koska kaurajauho voi toimia erilailla vaaleaan jauhoseokseen nähden suosittelemme lisäämään jauhoja vähän kerrassaan kunnes taikina on halutunlainen.