AINEKSET
TAIKINA
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tlk kermaviiliä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
TÄYTE
3-4 kpl omenia
3/4 dl sokeria
3 tl kanelia
PÄÄLLE
Mantelilastuja
VALMISTUS
Vaahdota voi ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen vatkaten joukkoon.
Lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat ainesosat taikinaan.
Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat.
Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
Sekoita raasteen joukkoon sokeri ja kaneli.
Laita puolet taikinasta voideltuun ja jauhotettuun (esim. tumma riisijauho) irtopohjavuokaan tasaiseksi kerrokseksi.
Lisää päälle omenaraaste ja sen jälkeen loput kakkutaikinasta.
Ripottele pintaan mantelilastuja.
Paista kakkua 175 asteessa noin 55-60 min.
Minkä kokoiseen tämä tehty?