Gluteeniton Näkkileipä

n. 30 kpl

AINEKSET

5 dl vettä
1 pkt (50 g) hiivaa
1 rkl suolaa
1 rkl hunajaa
5 dl Virtasalmen Viljatuoteeen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuoteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Taikina-ainesten lisäksi tarvitaan n. 2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta leivontaan.

VALMISTUS

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola ja hunaja.
Alusta joukkoon ensin vaalea jauhoseos ja lisää tummajauhoseos joukkoon ja jatka alustamista vielä muutama minuutti.
Taikina saa olla melko pehmeää.
Ripottele taikinan pinnalle hiukan tummaa jauhoseosta ja anna taikinan kohota leivinliinalla peiteltynä tunnin ajan.

Kumoa taikina tummalla jauhoseoksella jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa siinä vielä taikinaa hetki.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se 30 palaan.
Kauli palat reilusti jauhoja apuna käyttäen hyvin ohuiksi pyöreiksi leiviksi.
Harjaa ylimääräiset jauhot leipien pinnalta pois ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille.
Tee leipien keskelle muotilla reikä ja pistele leipien pinta haarukalla.
Paista 250 asteessa 7-8 minuuttia.

Huom. Leipien reunat palaa helposti jos jäävät liian ohuiksi. Säilytä leivät ilmavasti esim. paperipussissa.

© Raija Alatalo

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *