Gluteeniton Parsapiirakka

Gluteeniton Parsapiirakka

Parsakausi on yksi kevään kohokohtia ja mikä sopisikaan siihen paremmin kuin gluteeniton parsapiirakka. Tämä ohje on helppo, maukas ja toteutettu Virtasalmen Viljatuotteen Vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

Kuudelle

AINEKSET

POHJA
100g voita
2,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 tl suolaa
4 rkl kylmää vettä

TÄYTE
1 nippu vihreää parsaa
muutama aurinkokuivattu tomaatti
2-3 kevätsipulia + nokare voita tai öljyä
3 munaa
150 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
1 dl parmesaaniraastetta
ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUS

Pilko voi pieniksi kuutioiksi.
Lisää kulhoon jauhot ja suola.
Nypi kaikki murumaiseksi.
Lisää vesi ja sekoita taikinaksi.
Voitele piirakkapohja ja painele taikina sen pohjalle.
Pistele haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kuin valmistat täytteen.

Napsauta parsoista pois puumainen osa.
Leikkaa parsat vuokaan sopiviksi, säästä ylimääräiset parsat täytteeseen.

TÄYTE
Sekoita kananmunat,kuohukerma, ranskankerma ja parmesaani.
Lisää suola ja pippuri, sekoita hyvin

Leikkaa kevätsipulit pieniksi renkaiksi, freesaa hetki voissa tai öljyssä.
Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi, nostele ne ja lyhennetyt parsapalat vuokaan.
Lisää täyte ja painele pitkät parsat nätisti piirakan pintaan.
Paista 200 asteessa noin. 30min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *