Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria och veganska frukostpannkakor med blåbär och kardemumma

Glutenfria och veganska frukostpannkakor med blåbär och kardemumma

Glutenfria, veganska pannkakor med blåbär och kardemumma

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

n. 20

st

Glutenfria och veganska blåbärs- och kardemummapannkakor gör varje morgon bättre än den andra! Detta recept ger ca 20 små amerikanska pannkakor.

Ingredienser

  • 2,5 dl Virtasalmi's spannmålsbaserade glutenfria pannkaksmix

  • 4 msk kokosnötsocker eller vanligt socker

  • 2 msk smält jungfruolja av kokosnöt eller rapsolja

  • 0,5 tsk malen kardemumma

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 0,25 tsk salt

  • 2 dl glutenfri havredryck eller sojamjölk

  • 1 dl glutenfri havregrynsgröt eller sojayoghurt

  • 1 dl mineralvatten

  • ~1 dl blåbär (frysta blåbär går bra)

  • Att servera: lönnsirap och bär

Beredning

  • Blanda degen väl och låt den jäsa i ca 10 minuter. msk Grädda ca 1 ½ per pannkaka på båda sidor tills pannkakan fått fin färg och är genomgräddad.


  • Njut av glutenfria och veganska blåbärs- och kardemummapannkakor med lönnsirap och bär Tiina Strandberg |My Berry Forest 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.