Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria gäddbullar
Glutenfria gäddbröd
Publicerad på

Glutenfria gäddbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Ingredienser
n. 700-900 g gädda eller annan fisk, hackad
2 ägg
1 dl grädde
0,75 dl Virtasalmi's glutenfria boveteflingor / havreflingor
1,5-2 tsk salt
vitpeppar
1,5-2 msk citronsaft
1-2 msk torkad gräslök
- Kolasås
50 g smält smör
1 äggula
1 dl grädde
3 msk citronjuice
en nypa salt
1 msk torkad gräslök
Beredning
- Blanda alla ingredienser och låt degen jäsa i kylskåpet i minst 15 minuter, men om du kan vänta en timme blir smaken ännu bättre.
- Rulla degen till rundlar med fuktade händer och stek i smör eller en blandning av smör och olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta.
- Kolasås
- Smält smöret i en kastrull, men det får inte bli för varmt.
- Tillsätt mjöl och grädde, rör om och tillsätt citronsaft och äggula.
- Värm blandningen på låg värme under konstant omrörning tills såsen tjocknar.
- Koka inte såsen för då koagulerar den!
Smaka av såsen med salt och gräslök och servera genast. © Noora Viljakainen