Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria gäddbullar

Glutenfria gäddbröd

Ikon för webbplats

Glutenfria gäddbröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Ingredienser

  • n. 700-900 g gädda eller annan fisk, hackad

  • 2 ägg

  • 1 dl grädde

  • 0,75 dl Virtasalmi's glutenfria boveteflingor / havreflingor

  • 1,5-2 tsk salt

  • vitpeppar

  • 1,5-2 msk citronsaft

  • 1-2 msk torkad gräslök

  • Kolasås
  • 50 g smält smör

  • 1 tsk Virtasalmi Grain Product Light Glutenfri Mjölpuré

  • 1 äggula

  • 1 dl grädde

  • 3 msk citronjuice

  • en nypa salt

  • 1 msk torkad gräslök

Beredning

  • Blanda alla ingredienser och låt degen jäsa i kylskåpet i minst 15 minuter, men om du kan vänta en timme blir smaken ännu bättre.
  • Rulla degen till rundlar med fuktade händer och stek i smör eller en blandning av smör och olivolja på medelhög värme tills de är genomstekta.
  • Kolasås
  • Smält smöret i en kastrull, men det får inte bli för varmt.
  • Tillsätt mjöl och grädde, rör om och tillsätt citronsaft och äggula.
  • Värm blandningen på låg värme under konstant omrörning tills såsen tjocknar.
  • Koka inte såsen för då koagulerar den!


  • Smaka av såsen med salt och gräslök och servera genast. © Noora Viljakainen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.