Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria hamburgerbröd
Glutenfria hamburgerbröd
Publicerad på
Glutenfria hamburgerbröd
Recept av Marika Kaila
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
2 dl vatten (42'c)
1 påse torrjäst
1,5 msk sirap
1 tsk salt
3 msk olja
1 ägg
0,75 tsk ksantania
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
Beredning
- Blanda vatten, torrjäst och psyllium och låt svälla en stund.
- Tillsätt sirap, salt, ägg och olja och blanda.
- Blanda xantangummi med 1 dl mjöl och tillsätt till degen, blanda och tillsätt slutligen resten av mjölet.
- Knåda en stund och dela i 4 delar.
- Baka till rullar och låt jäsa på en dragfri plats i 1 timme.
- Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
- Baka i 225'c i ca 15 min eller tills de är genomkokta.
Riktigt dåliga råd. Åtminstone inte lämplig för en nybörjare. Förmodligen ok för en professionell
Hej,
Kan du berätta mer om vad som inte fungerar i receptet?