Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria durra mockarutor
Glutenfria durra mockarutor
Publicerad på
Glutenfria durra mockarutor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
n. 25
stTillagningstid
15
minuterGlutenfria durra mockarutor tycker alla om och de fullkomligen smälter i munnen! Durrans vetesmak är kronan på verket.
Ingredienser
- Botten
2 dl Glutenfri Durra Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
2 dl kokosnötsmjöl
4 msk glutenfritt mörkt kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
200 g margarin eller smör
2,5 dl Vatten
200 g glutenfri mörk choklad
2 dl farinsocker
1 dl smetana
3 ägg
- Dekoration
4 dl florsocker
2 msk mörkt kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
50 g margarin eller smör
6 msk starkt kaffe
glutenfria strössel
Beredning
- Blanda samman alla torra ingredienser som behövs till bottnen.
- Smält margarin, vatten, choklad och farinsocker i en kastrull. Låt svalna i ca 5-10 minuter.
- Tillsätt smetana till de våta ingredienserna i kastrullen och blanda väl. Smetana kan vara kall och får samtidigt kyla blandningen.
- När de våta ingredienserna är ungefär handvarma, vispa ner äggen i blandningen ett i taget. Blanda väl igen.
- Vispa ner de torra ingredienserna i de våta ingredienserna, 1 dl i taget. Låt svälla i ca 5 minuter och blanda igen till en jämn massa.
- Häll blandningen på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Sprid ut jämnt. Grädda i 180 - 200°C i ca 15-18 minuter.
- kaka Blanda ihop de torra ingredienserna till glasyren medan kakan är i ugnen. Mät upp sex matskedar varmt kaffe i en kopp och tillsätt smöret så att det smälter. Häll kaffeblandningen i de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet.
- Låt kakan svalna i fem minuter och skeda sedan upp glasyren på kakan. Du kan luta på plåten så blir glasyren jämn. Dekorera omedelbart medan glasyren fortfarande är våt, t.ex. med glutenfria strössel.
Tips
- Servera mockarutorna lite varma, då smälter de i munnen!