Glutenfri Cup Caket
Glutenfri Cup Caket
7-8
st20
minuterSöta glutenfria cupcakes gjorda på Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix. En portion ger 7-8 koppar.
Ingredienser
- Grundläggande guide
75 g (mjölkfritt) margarin
1 dl socker
1 ägg
2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
(0,5 ml salt)
1 dl vatten
- Ananas
ersätt vattnet med 1 dl ananasjuice, tillsätt 0,5 pk ananaskross till degen.
Prova ananasmuffinsen också som en saftig torr kaka.
Grädda sedan i en liten ugn i ca 35 minuter.
- Appeslini choklad
msk msk ersätt vattnet med 1 dsp apelsinjuice och tillsätt 2 kakaopulver och 2-3 apelsinmarmelad till degen
(kontrollera ingrediensernas lämplighet).
- Mocca
tsk Byt ut vattnet mot 1 dl kaffe och tillsätt 1 mald kardemumma i degen.
- Glasyr (för en portion)
75 g (mjölkfritt) margarin
1 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
karamellfärg
Beredning
- Grundläggande guide
- Vispa ihop det mjuka fettet och sockret.
- Tillsätt ägget och blanda väl.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen tillsammans med vätskan.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 200°C varm ugn i ca 20 minuter.
- Glasyr
- Mät upp ingredienserna i en bunke och vispa till en fluffig massa.
- Fördela moussen över de svalnade muffinsen och dekorera de glutenfria cupcakesen med dekorationer som passar gästerna.