Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri cupcake

Glutenfri Cup Caket

Glutenfri Cup Caket

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

7-8

st
Tillagningstid

20

minuter

Söta glutenfria cupcakes gjorda på Virtasalmi Cereal Products lätta, glutenfria mjölmix. En portion ger 7-8 koppar.

Ingredienser

  • Grundläggande guide
  • 75 g (mjölkfritt) margarin

  • 1 dl socker

  • 1 ägg

  • 2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 tsk bakpulver

  • (0,5 ml salt)

  • 1 dl vatten

  • Ananas
  • ersätt vattnet med 1 dl ananasjuice, tillsätt 0,5 pk ananaskross till degen.

  • Prova ananasmuffinsen också som en saftig torr kaka.

  • Grädda sedan i en liten ugn i ca 35 minuter.

  • Appeslini choklad
  • msk msk ersätt vattnet med 1 dsp apelsinjuice och tillsätt 2 kakaopulver och 2-3 apelsinmarmelad till degen

  • (kontrollera ingrediensernas lämplighet).

  • Mocca
  • tsk Byt ut vattnet mot 1 dl kaffe och tillsätt 1 mald kardemumma i degen.

  • Glasyr (för en portion)
  • 75 g (mjölkfritt) margarin

  • 1 dl florsocker

  • 1 äggula

  • 2 tsk vaniljsocker

  • karamellfärg

Beredning

  • Grundläggande guide
  • Vispa ihop det mjuka fettet och sockret.
  • Tillsätt ägget och blanda väl.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen tillsammans med vätskan.
  • Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 200°C varm ugn i ca 20 minuter.
  • Glasyr
  • Mät upp ingredienserna i en bunke och vispa till en fluffig massa.
  • Fördela moussen över de svalnade muffinsen och dekorera de glutenfria cupcakesen med dekorationer som passar gästerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.