Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria churros

Glutenfria churros

Glutenfria churros

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 från 2 röster

Delicio! Dessa glutenfria churros är krispiga på ovansidan men mjuka på insidan. Skäm bort dig själv nu!

Ingredienser

Beredning

  • Häll oljan i en kastrull eller fritös och värm upp den. Mängden olja beror på kastrullens storlek, en medelstor kastrull behöver ungefär en liter olja. Värm upp vatten, margarin, socker och salt i en kastrull tills det bubblar. Tillsätt mjölet till blandningen under omrörning med en pil. Degen är mycket kompakt vid det här laget. Låt degen svalna en stund och förbered under tiden sockerglasyren genom att blanda socker och kanel i en grund skål. Gör en grop i degen och knäck ner äggen i den. Blanda degen med en elvisp eller en handmixer tills den är smidig. Degen kommer att brytas upp i smulor innan den blandas jämnt, fortsätt bara att blanda!
  • Använd en pil för att föra över degen till en spritspåse med stjärnformad spets. Gör inte påsens ände för stor, eftersom degen kommer att trycka ner tyllen. Stäng påsen ordentligt, t.ex. med en påsförslutare. När oljan är ca 180 grader börjar du fritera. Du kan testa oljans grad, till exempel genom att släppa ner en liten degboll och se om den stiger upp till ytan för att stekas snabbt. Släpp ner churros av önskad längd i oljan. Klipp degen med en ren sax. Stek churros på båda sidor tills de är jämnt gyllenbruna och ytan är krispig. Lägg över churros på en tallrik med hushållspapper och rulla i den förberedda sockerglasyren.
  • Täck inte med en kupol efter gräddningen för att behålla de glutenfria churrosens krispighet. Njut av dem som de är eller doppa dem i t.ex. choklad- eller kolasås!
  • Chokladsås
  • Förbered chokladsåsen i kylen för att vänta. Såsen blir tjockare och lättare att doppa, t.ex. över natten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden. Tillsätt chokladen. Blanda tills det är jämnt.

4 Kommentarer

  1. Jag gjorde den med en lätt mjölblandning, när det inte fanns något bunmjöl i affären, använde jag sojamjölk för vätskan. De var goda :l

  2. Hallå där! Är det någon som har lyckats göra en fast deg med tre ägg enligt instruktionerna? När jag provade blev den så tunn att den rann ut ur spritspåsen. Mycket annorlunda än instruktionerna i videorna.

    1. Hej Katja,

      Vilket irriterande och märkligt problem! Vi har provat receptet flera gånger själva och har hört från våra kunder att de har haft framgång med detta recept. Bara för att vara säker, tillsatte du 2,5 dl vatten och 2 dl av vår mjölmix?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.