Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat churrot
Gluteenittomat churrot
Resepti julkaistu
Gluteenittomat churrot
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Delicio! Nämä gluteenittomat churrot ovat rapeita päältä, mutta pehmeitä sisältä. Herkuttele heti!
Ainekset
2,5 dl vettä
50 g margariinia
2 rkl sokeria
0,25 tl suolaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
- Sokerikuorrute
1 dl sokeria
1 tl kanelia
- Suklaakastike
50 g margariinia
100 g maitosuklaata
n. 2 dl kuohukermaa
Valmistus
- Laita öljy kuumenemaan kattilaan tai rasvakeittimeen. Rasvan määrä riippuu kattilan koosta, keskikokoiseen kattilaan tarvitsee noin litran öljyä. Kuumenna kattilassa poreilevaksi vesi, margariini, sokeri ja suola. Lisää joukkoon jauhot nuolijalla sekoittaen. Taikinamassa on hyvin tiivis tässä vaiheessa. Anna taikinan jäähtyä hetki ja valmista sillä välin sokerikuorrute sekoittamalla laakeassa astiassa sokeri ja kaneli. Paina taikinamassaaan kuoppa ja riko kananmunat siihen. Sekoita taikina yleiskoneella tai käsivatkaimella tasaiseksi. Taikina hajoaa murusiksi ennen kun se sekoittuu tasaiseksi, jatka vain sekoittamista!
- Siirrä taikina nuolijalla pursotinpussiin jossa on tähtitylla. Älä tee pussin päästä liian suurta, sillä taikina painaa tyllaa alaspäin. Sulje pussi tiukasti esimerkiksi pussinsulkijaklipsillä. Kun öljy on noin 180 asteista, aloita paistaminen. Voit kokeilla öljyn astetta esimerkiksi tiputtamalla pienen taikinapallon ja katsoa nouseeko se pinnalle nopeasti paistumaan. Pursota öljyyn haluamasi pituisia churroja. Leikkaa taikina puhtailla saksilla poikki. Paista churrot molemmin puolin kunnes väri on tasaisen kullanruskea ja pinta rapea. Siirrä churrot lautaselle talouspaperin päälle ja kierittele valmistamassasi sokerikuorrutteessa.
- Älä suojaa paiston jälkeen kuvulla, jotta gluteenittomat churrot pysyvät rapeina. Herkuttele sellaisenaan tai dippaa esimerkiksi suklaa- tai kinuskikastikkeeseen!
- Suklaakastike
- Valmista suklaakastike jääkaappiin odottamaan. Kastike muuttuu paksummaksi ja helpommin dipattavaksi esimerkiksi yön aikana. Sulata kattilassa voi ja lisää kerma. Lisää joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Tein vaaleasta jauhoseoksesta, kun kaupassa ei ollut pulla jauhoa, nesteeksi laitoin soijamaidon. Tulipa hyviä :l
Hei Minna,
Hieno kuulla, että resepti toimii myös itsensä näköiseksi tuunattuna!
Hei! Onko joku saanut ohjeen mukaan kolmella munalla aikaan kiinteää taikinaa? Mie kun yritin niin tuli niin luirua että valui pois pursotinpussista. Hyvin erilaista kun ohjevideoissa.
Moikka Katja,
Onpa harmillinen ja erikoinen ongelma! Olemme itse kokeilleet reseptin useanpaan kertaan ja kuulleet asiakkailtamme heidän onnistuneen tällä reseptillä. Varmistan vielä, että lisäsit vettä 2,5 dl ja meidän jauhoseosta 2 dl?