Gluteenittomat churrot

Gluteenittomat churrot

Delicio! Nämä gluteenittomat churrot ovat rapeita päältä, mutta pehmeitä sisältä. Herkuttele heti!

AINEKSET

2½ dl vettä
50 g margariinia
2 rkl sokeria
¼ tl suolaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
3 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta

sokerikuorrute
1 dl sokeria
1 tl kanelia

suklaakastike
50 g margariinia
100 g maitosuklaata
n. 2 dl kuohukermaa

VALMISTUS

Laita öljy kuumenemaan kattilaan tai rasvakeittimeen. Rasvan määrä riippuu kattilan koosta, keskikokoiseen kattilaan tarvitsee noin litran öljyä. Kuumenna kattilassa poreilevaksi vesi, margariini, sokeri ja suola. Lisää joukkoon jauhot nuolijalla sekoittaen. Taikinamassa on hyvin tiivis tässä vaiheessa. Anna taikinan jäähtyä hetki ja valmista sillä välin sokerikuorrute sekoittamalla laakeassa astiassa sokeri ja kaneli. Paina taikinamassaaan kuoppa ja riko kananmunat siihen. Sekoita taikina yleiskoneella tai käsivatkaimella tasaiseksi. Taikina hajoaa murusiksi ennen kun se sekoittuu tasaiseksi, jatka vain sekoittamista!

Siirrä taikina nuolijalla pursotinpussiin jossa on tähtitylla. Älä tee pussin päästä liian suurta, sillä taikina painaa tyllaa alaspäin. Sulje pussi tiukasti esimerkiksi pussinsulkijaklipsillä. Kun öljy on noin 180-asteinen aloita paistaminen. Voit kokeilla öljyn astetta esimerkiksi tiputtamalla pienen taikinapallon ja katsoa nouseeko se pinnalle nopeasti paistumaan. Pursota öljyyn haluamasi pituisia churroja. Leikkaa taikina puhtailla saksilla poikki. Paista churrot molemmin puolin kunnes väri on tasaisen kullanruskea ja pinta rapea. Siirrä churrot lautaselle talouspaperin päälle ja kierittele valmistamassasi sokerikuorrutteessa.

Älä suojaa paiston jälkeen kuvulla, jotta churrot pysyvät rapeina. Herkuttele sellaisenaan tai dippaa esimerkiksi suklaa- tai kinuskikastikkeeseen!

Suklaakastike
Valmista suklaakastike jääkaappiin odottamaan. Kastike muuttuu paksummaksi ja helpommin dipattavaksi esimerkiksi yön aikana. Sulata kattilassa voi ja lisää kerma. Lisää joukkoon suklaa. Sekoita tasaiseksi.

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *